Selvskabt Benspænd

Helt særlige årsager.

Når jeg afholder sessioner med mine mentees, møder jeg utallige forklaringer på, hvorfor lige netop de, ikke gør det de allerhelst vil.

Igen og igen er der forklaringer på, hvorfor netop deres situation er så unik, at jeg da nok kan forstå, de ikke kan gøre, som de gerne vil.

Og igen og igen har jeg svar på, hvorfor netop den forklaring er helt særlig (selv)skabt, for at holde dem på plads netop der, hvor de er vandt til at være.

Det er nemlig sådan det virker.

Det med vaner.

For uanset hvor uhensigtsmæssig en vane eller et mønster måtte være. Så er det velkendt. Og derfor holder egoet os fast netop der.

Hvor det er velkendt.

Det velkendte er trygt. Og genkendeligt. Du kender udfordringerne og du kender dagen. Du kan økonomisere dine kræfter efter, hvor meget du plejer at kæmpe og kompensere, og du kender dine omgivelser, dit energiforbrug og dine relationer. Det er en hel naturlig del af dit nervesystem der konstant kalkulerer dine risici og chancen for overlevelse. Sådan virker det for os alle.

Som særlig sensitiv har du udbygget det helt naturlige sansesystem til, at ankommer før dig selv i enhver situation. Dit særlige sansesystem aflæser nu rummet, energien, strukturen og alle mennesker omkring dig. Og kalkulerer sandsynligheden for, hvornår du skal trække dig tilbage (om du overhovedet kan gå ind) for ikke at ende i benspænd, på gulvet, med ryggen mod muren.

Du har udbygget systemet for at beskytte dig selv mod overvældelse.

Overvældelse er DEN SIKRESTE metode til handlingslammelse hos sensitive.

Er du overvældet trækker du dig selvfølgelig og gemmer dig væk, indtil din energi er genoprettet og du igen, nogenlunde, balanceret kan træde ud i verden.

Overvældelse er lig med konstant kompensering, stresssymptomer og udmattelse.

Og det er der ikke nogen der med deres gode vilje skaber for sig selv.

Og netop derfor bliver så mange sensitive også selvstændige...

Fordi de ikke orker den daglige kamp det er, at være nødt til at kæmpe sig vej igennem uhensigtsmæssige påvirkninger, fra omgivelser og relationer.

 - Og fordi de helt naturligt kræver frihed og fleksibilitet for at kunne være og gøre 100% det de er skabt til at gøre

Men ikke særlig mange lykkes med deres forretninger.

Det sansesystem de har bygget op omkring sig pga uhensigtsmæssige påvirkninger, virker nemlig stadig. 

Og i en opstartsfase med business, gør det ikke noget godt for dig.

I virkeligheden er det skabt af frygt. Frygt for mennesker og deres påvirkning, krav og forventninger til dig. Og ved at blive selvstændig skruer du op for usikkerheden omkring at skulle samarbejde, usikkerheden omkring andre mennesker. Og derfor op for frygten for at blive overvældet.

Løsningen på det nu selvskabte benspænd er, at finde en vej til at bygge din forretning udelukkende på tilvalg.

Tilvalg af de helt naturlige styrker du indeholder som sensitiv, og ikke fra at ville undgå deres skyggesider.

Det kan du ikke gøre alene.

Det kræver hjælp fra en der har gået vejen selv og kender alle faldgruberne til bunds. Og det kræver et kærligt community, hvor flere er i samme båd som du.

Så længe du fastholder, at ville gøre det alene, holder du dig selv fast i en nedadgående cirkel, hvor du gemmer dig mere og mere, enten bag SoMe platforme, eller som menneske generelt.

For at undgå noget.

Det er selvskabt benspænd.

Og det behøver ikke at være sådan.

Har du på fornemmelsen at du kunne være særlig sensitivSærlig Sensitiv & Selvstændig E-bog

Hent evt E-bogen:

Særligt Sensitiv og selvstændig - Og genkend din helt særlige vej til succes. --->   --->   --->

Kærligst Sofiia

Om forfatteren: