SOFIIA BJERRE

Intuitiv Rådgiver & Business Coach

Behandling af stress, derfor er det blot coopingstrategier.

Stress kommer af frygt.

Frygten for alt det vi ikke kender og ikke vil. Det kommer af modstand og af fraværet indeni os selv. Afstanden mellem den vi er og det vi gør. Afgrunden mellem ego og sjæl.

Det kan efterhånden ikke komme helt bag på dig, at jeg har en helt særlig vinkel på stress.

Jeg har været nedlagt af stress, og såkaldt uarbejdsdygtig i flere omgange pga det sundhedssektoren kalder stress. Og jeg ser med forundring på den industri som stress-symptomer og frygten for stress, og ikke mindst den lammelse stress, afstedkommer i samfundet.

I ALLE de bøger jeg har læst om stress, på ALLE de kurser jeg har taget om stress og hos ALLE de rådgivere jeg har været hos pga stress, er de dog enige om én ting: Stress kræver ro for at heles.

Altså, at stress kræver fravær af gøren og meget mere væren.                                                                       Yogi opløser frygt og stress

Og når vi sygemeldes med stress, så får vi ro til at hele og komme på banen og på arbejde igen.

Undervejs i stress-forløbet har vi som regel også lært at styre, og kontrollere hverdagen endnu mere. Og vi har skåret nogle ting væk som der faktisk ikke er plads til i livet efter stress.

Rigtig tit er det bare de helt forkerte ting vi skærer væk.

For vi prioriterer at have job og tjene penge til den livstil vi også havde før stress, så det vi skærer væk er de gode oplevelser. Middagene, biografturen, hyggen og det spontane.

Vi bliver nødt til at planlægge dagen i morgen og dagen efter den, for uventede, spontane ting har vi ikke plads til i vores system.

Det er SÅ forkert at det er det vi skærer ned på. Flere og flere ligner disciplinerede robotter mindst 10 timer om dagen, og afgrunden mellem arbejdsliv og fritidsliv er for stor at forcere hver dag, så man holder ganske enkelt op med at prøve at forcere den.

Indtil det ikke går mere. Og stress rammer på ny. Og en ny omgang fravalg skal igangsættes, hvis du vil holde livet udadtil status quo. Og forblive den ressource du er skolet i at være, for dig selv, og for samfundet.

Det er helt skørt!

Og det jeg ser, er at den hjælp der gives, dybest set kun symptombehandling. Undervisning i cooping-strategier der skal holde dig på ”rette vej” som forbruger i dit eget liv.

Årsagen til stress kan nemlig ikke findes i dine omgivelser. Den skal findes indeni dig.

Den findes i

  • din modstand mod forandring
  • din frygt for at miste
  • din frygt for ikke at være god nok, hurtig nok, dygtig nok
  • ikke at være elsket nok
  • og ikke at præstere nok

Dybest set altså fra frygt.

Men frygt er kun virkelig hvis du tror på den. Du er nemlig helt ok og nok lige præcis som du er. Du skal ikke skrue ned for den du er, du skal skrue op.

Jeg mener oprigtigt stress er en hjælper. En hjælper til at lave livet om. Til at få åbnet op for den viden der ligger latent i dig om den du virkelig er og det du i virkeligheden skal beskæftige dig med. Dine unikke kompetencer og din helt særlige personlighed.

Når du skruer ned for livet for at kunne være i det går du altså den forkerte vej. det er en strategi for at beholde status quo. Og den industri af stressbehandling jeg ser og har oplevet, er bestemt ikke med til at skrue op for livets indhold.

Kærligst Sofiia

Vil du høre mere om stress og den måde jeg definerer stress og de tre stadier af bevidsthed på kan du se med her 

 

Forfatterboks Sofiia BjerreSofiia har beskæftiget sig med personlig udvikling og vækst hele sit liv, ikke mindst som iværksætter med egne virksomheder og som mentor for andre. Efter stress i 2010, som betød en personlig karriere omlægning, har hun intenst studeret spiritualitet og sammenhæng mellem kærlighed, kreativitet og skaberkraft. Sofiia er ud over sin bygge- og projektfaglige baggrund udd. life- og businesscoach, spirituel mentor og flow specialist og har en række kurser I markedsøkonomi og mekanismer samt investering. Senest er hun certificeret i Teori-U fra MIT/The Presencing Institute. Og sammensat med en skarp medfødt intuitiv evne, guider og hjælper hun nu andre til nyt bæredygtigt afsæt i liv og karriere. Du kan læse mere på www.sofiiabjerre.dk, følge med på FB og på IG, og du finder, og henter Sofiia´s E-guide til at leve Det Spirituelle Lederskab ved at tilmelde dig nyhedsbrevet her.